Løbetur i skoven !

Kiropraktor besøg

I dag var jeg igen ved kiropraktor og han sagde til sidste konsultation at vi skulle tage røngent hvis han ikke kunne mærke bedring i lænden i dag og der var ikke bedring så derfor tog han et par billeder og kunne se med det samme noget af det der skaber problemer i lænden, den ene knogle er skubbet ca 1 cm ud fra dens plads og som han sagde så kan den ikke komme på plads så den står på meget træning af ryg og mave især mit kejsersnit ar skal løsnes så mavemusklerne foran kan komme til at virke ordentlig igen og give den nødvendige støtte til lænden !

Det er nok en gl skade som bare er blevet værre efter jeg kom til skade med nakken og jeg døjer derfor lidt med ondt i både nakke, ryg og lænd, jeg vil dog sige det der genere mig mest er stadig min nakke, det er meget bedre men stadig ikke godt, jeg mærker jeg er spændt og har lette smerter i nakken hver dag som så forværret af dårlige stillinger eller for tunge løft osv. Lænden er værst når jeg er sover og om morgenen eller ved tunge løft og udover det så genere det mig ikke så meget ! Jeg vil gerne have styr på nakken hurtigst muligt og så har jeg tiltro til at med rette træning så kan vi få styr på ryggen og lænden med tiden !

Skaden var beskrevet på nettet som jeg lige googlede, så nedenstående tekst er fra nettet !

LændehvirvelSpondylolistese (spondylos = ryghvirvel, olistese = skred, glidning) betegner en tilstand, hvor én eller flere ryghvirvler er gledet, oftest fremad. Det ses hyppigst nederst i lænden, hvor den 4. eller 5. lændehvirvel er gledet fremad i forhold til den underliggende. Fremadglidningen bliver mulig pga. brud på hvirvelbuen (se fig. 1 og 2). Bruddet opstår typisk i voksealderen efter mange gentagne belastninger af ryggen. Det er almindeligt, at de ovenliggende hvirvler glider med frem. Særligt unge der dyrker meget sport, der involverer svaj i lænden, synes at være udsatte. Desuden er der sandsynligvis også en betydelig arvelig komponent. Kiropraktoren får mistanken ud fra sygehistorien og den objektive undersøgelse. Den endelige diagnose stilles ud fra røntgenbilleder. Hos ca. halvdelen af dem der får konstateret spondylolistese, er det et tilfældigt fund og de har ingen symptomer af det.

Symptomerne kan variere meget. Hos nogle er det særligt bagoverbøjning, der giver problemer. Hyppigt drejer det sig om lændesmerter eller en træthedsfornemmelse, strålende ned i ballemuskulaturen. I svære tilfælde kan der komme påvirkning af nerverne til benene med hertil udstrålende smerter. Det lader til at et stort lændesvaj hos folk med spondylolistese giver flere smerter.

Kiropraktisk behandling har ofte god effekt. Kiropraktoren kan dog ikke skubbe hvirvlen tilbage på plads og dette er heller ikke nødvendigt. Men i mange tilfælde ses der problemer med nærtliggende muskler og led i ryggen, og disse kan kiropraktoren ofte behandle med god effekt. Desuden kan kiropraktoren vejlede dig i korrekt træning. Træningen består typisk af stabiliserende ryg- og mavetræning og er en meget vigtig del af behandlingen.

 

img_1848

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løbetur i skoven !